S příchodem nového roku 2021 vám představujeme naši řadu ginů zrajících v sudu. Tōsh Gina! Pokaždé, když se k nám dostane zajímavý sud naplníme ho naším ginem o vyšší než standardní stupňovitosti a necháme je na sebe vzájemně působit.
Novinky a blog z naší komunitní palírny, Strana 5
Výpis článků
Slad vyšlechtěn pro whisky v UK, první výsev na osivo v Těšeticích, vypěstováno a sladováno na Moravě. Whisky se u nás v Těšeticích vždycky destilovala z lokálního sladu, stejných odrůd, které se používají pro výrobu sladu na pivo. Ono to ale nejsou ty ideální odrůdy. Mají vyšší obsahy dusíku a mnohem, mnohem nižší výtěžnost alkoholu z tuny sladu, pokud mám jmenovat ty hlavní negativa, a tak jsme se obrátili na šlechtitele jarních ječmenů, konkrétně zástupce britské společnosti Limagrain.
Po třech letech ležení v sudu se můžete těšit na první československou whisky, která byla poprvé vyrobena v roce 1973 a nám se podařilo obnovit její výrobu po dvacetileté přestávce.
Po čtyřiceti letech od první destilace, po dvacetileté přestávce a po tříletém ležení v dubovém sudu vracíme první československou whisky King Barlely opět do prodeje. Za použití výhradně českých a moravských surovin, destilované na původním zařízení a na původním místě. Věříme, že si u vás najde místo a budete si ji vychutnávat stejně jako generace milovníků skotské whisky.



