Sudy whisky
Být u znovuzrození nejstarší československé palírny whisky je výjimečná příležitost pro každého ctitele lokálních řemeslných produktů a milovníka whisky. Udělejte si radost a podpořte obnovu nejstarší značky československé whisky s tradicí výroby od roku 1973.
Od roku 2017 úspěšně pokračujeme ve výrobě první československé whisky King Barley. Naši whisky vyrábíme od začátku do konce u nás, od sladu, až po konečné lahvování. Máme tak možnost ovlivnit každý krok výroby pro dosažení výjimečné kvality výsledného produktu.
Tento sud je vyroben z amerického bílého dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 220 l. Doba staření je stanovena na 6 let.
Tento sud je vyroben z amerického bílého dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 220 l. Doba staření je stanovena na 6 let.
Tento sud je vyroben z amerického bílého dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 220 l. Doba staření je stanovena na 6 let.
Nabízený sud patří k nejpoužívanějšímu typu sudu pro staření whisky ve Skotsku i jinde ve světě. Bourbon barrel je vyroben z amerického bílého dubu, a už v něm uzrál bourbon v některé z amerických palíren. Sud bude naplněn sladovým destilátem z nakuřovaného sladu o síle alk. 64 % obj. a objemu 190 l. Plánovaná doba zrání jsou 4 roky.
Tento sud č. 21/2024 už je od 10. 5. 2024 naplněn. Majitelé sedmi desetin se už těší na stáčení. Jsou tu ale stále tři desetiny k mání.
Naše sudy po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Jsou vyrobeny z evropského dubu a u nás speciálně upraveny pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud bude naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 210 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.