Sudy Whisky
Být u znovuzrození nejstarší československé palírny whisky je výjimečná příležitost pro každého ctitele lokálních řemeslných produktů a milovníka whisky. Udělejte si radost a podpořte obnovu nejstarší značky československé whisky s tradicí výroby od roku 1973.
Již čtvrtým rokem úspěšně pokračujeme ve výrobě první československé whisky King Barley. Naši whisky vyrábíme od začátku do konce u nás, od sladu, až po konečné lahvování. Máme tak možnost ovlivnit každý krok výroby pro dosažení výjimečné kvality výsledného produktu.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Tento je vyrobený z amerického dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 64 % obj. a objemu 220 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Tento je vyrobený z francouzského dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 64 % obj. a objemu 210 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Tento je vyrobený z amerického dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 64 % obj. a objemu 210 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Tento je vyrobený z amerického dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 64 % obj. a objemu 210 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Tento je vyrobený z amerického dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 64 % obj. a objemu 210 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Sud po bourbonu získáváme z prověřených bednářství nebo přímo od palíren ze Spojených států. Používáme téměř výhradně tzv. First Fill sudy, tedy takové, v kterých předtím jedenkrát zrál bourbon. Sudy u nás před plněním kontrolujeme po senzorické stránce a opravujeme případné netěsnosti. Sud je naplněn sladovým destilátem ze sladu nakuřovaného rašelinou z vysokohorského naleziště u Hory Svatého Šebestiána o síle alk. 64 % obj. a objemu 190 l. Doba staření je stanovena na 8 let.

Sud po bourbonu získáváme z prověřených bednářství nebo přímo od palíren ze Spojených států. Používáme téměř výhradně tzv. First Fill sudy, tedy takové, v kterých předtím jedenkrát zrál bourbon. Sudy u nás před plněním kontrolujeme po senzorické stránce a opravujeme případné netěsnosti. Sud je naplněn sladovým destilátem ze sladu nakuřovaného rašelinou z vysokohorského naleziště u Hory Svatého Šebestiána o síle alk. 64 % obj. a objemu 190 l. Doba staření je stanovena na 6 let.

Sud po bourbonu získáváme z prověřených bednářství nebo přímo od palíren ze Spojených států. Používáme téměř výhradně tzv. First Fill sudy, tedy takové, v kterých předtím jedenkrát zrál bourbon. Sudy u nás před plněním kontrolujeme po senzorické stránce a opravujeme případné netěsnosti. Sud je naplněn sladovým destilátem ze sladu nakuřovaného rašelinou z vysokohorského naleziště u Hory Svatého Šebestiána o síle alk. 64 % obj. a objemu 190 l. Doba staření je stanovena na 6 let.

Sud po bourbonu získáváme z prověřených bednářství nebo přímo od palíren ze Spojených států. Používáme téměř výhradně tzv. First Fill sudy, tedy takové, v kterých předtím jedenkrát zrál bourbon. Sudy u nás před plněním kontrolujeme po senzorické stránce a opravujeme případné netěsnosti. Sud je naplněn sladovým destilátem ze sladu nakuřovaného rašelinou z vysokohorského naleziště u Hory Svatého Šebestiána o síle alk. 64 % obj. a objemu 190 l. Doba staření je stanovena na 8 let.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Jsou vyrobeny z evropského dubu a u nás speciálně upraveny pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 225 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Jsou vyrobeny z evropského dubu a u nás speciálně upraveny pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 225 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Jsou vyrobeny z evropského dubu a u nás speciálně upraveny pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 225 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Tento je vyroben z amerického bílého dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 225 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Sud po bourbonu získáváme z prověřených bednářství nebo přímo od palíren ze Spojených států. Používáme téměř výhradně tzv. First Fill sudy, tedy takové, v kterých předtím jedenkrát zrál bourbon. Sudy u nás před plněním kontrolujeme po senzorické stránce a opravujeme případné netěsnosti. Sud je naplněn sladovým destilátem ze sladu nakuřovaného rašelinou z vysokohorského naleziště u Hory Svatého Šebestiána o síle alk. 64 % obj. a objemu 190 l. Doba staření je stanovena na 6 let.

Nabízený sud patří k nejpoužívanějšímu typu sudu pro staření whisky ve Skotsku i jinde ve světě. Bourbon barrel je vyroben z amerického bílého dubu, a už v něm uzrál bourbon v některé z amerických palíren. Sud bude naplněn sladovým destilátem z nakuřovaného sladu o síle alk. 64 % obj. a objemu 190 l. Plánovaná doba zrání jsou 4 roky.

Naše sudy po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Jsou vyrobeny z evropského dubu a u nás speciálně upraveny pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud bude naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 210 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.