Společné investiční sudy Whisky
Staňte se naším partnerem. Staňte se tichým společníkem konkrétního sudu whisky a podílejte se s námi na obnově a rozvoji moravské lokální whisky.
Jsme řemeslná komunitní palírna a pokračujeme v tradici nejstarší palírny whisky na území bývalého Československa. Obnovili jsme a dál rozvíjíme výrobu whisky z místních surovin. Pěstování ječmene, základní suroviny pro výrobu sladové whisky, patří k Hané již od nepaměti. Bylo by škoda toho nevyužít!
Chceme proto vytvořit komunitu lidí, kteří chtějí být součástí znovuzrození lokální whisky a podílet se na jejím dalším rozvoji. Naše společná investice do výroby nám pomůže postupně naplnit sklepy zásobami skvělé moravské whisky. U nás, v TŌSH Distillery, se stala jednodruhová sladová whisky obrovskou vášní. Hrdě se hlásíme k historii. Navazujeme na příběh nejdéle vyráběné československé sladové whisky King Barley. Naše sudy prochází ruční řemeslnou repasí. Suroviny kupujeme od místních dodavatelů a na destilaci dohlížíme s nepřetržitou precizností.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Tento je vyrobený z amerického dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 64 % obj. a objemu 220 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Tento je vyrobený z francouzského dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 64 % obj. a objemu 210 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Tento je vyrobený z amerického dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 64 % obj. a objemu 210 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Tento je vyrobený z amerického dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 64 % obj. a objemu 210 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Tento je vyrobený z amerického dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 64 % obj. a objemu 210 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Sud po bourbonu získáváme z prověřených bednářství nebo přímo od palíren ze Spojených států. Používáme téměř výhradně tzv. First Fill sudy, tedy takové, v kterých předtím jedenkrát zrál bourbon. Sudy u nás před plněním kontrolujeme po senzorické stránce a opravujeme případné netěsnosti. Sud je naplněn sladovým destilátem ze sladu nakuřovaného rašelinou z vysokohorského naleziště u Hory Svatého Šebestiána o síle alk. 64 % obj. a objemu 190 l. Doba staření je stanovena na 8 let.

Sud po bourbonu získáváme z prověřených bednářství nebo přímo od palíren ze Spojených států. Používáme téměř výhradně tzv. First Fill sudy, tedy takové, v kterých předtím jedenkrát zrál bourbon. Sudy u nás před plněním kontrolujeme po senzorické stránce a opravujeme případné netěsnosti. Sud je naplněn sladovým destilátem ze sladu nakuřovaného rašelinou z vysokohorského naleziště u Hory Svatého Šebestiána o síle alk. 64 % obj. a objemu 190 l. Doba staření je stanovena na 6 let.

Sud po bourbonu získáváme z prověřených bednářství nebo přímo od palíren ze Spojených států. Používáme téměř výhradně tzv. First Fill sudy, tedy takové, v kterých předtím jedenkrát zrál bourbon. Sudy u nás před plněním kontrolujeme po senzorické stránce a opravujeme případné netěsnosti. Sud je naplněn sladovým destilátem ze sladu nakuřovaného rašelinou z vysokohorského naleziště u Hory Svatého Šebestiána o síle alk. 64 % obj. a objemu 190 l. Doba staření je stanovena na 6 let.

Sud po bourbonu získáváme z prověřených bednářství nebo přímo od palíren ze Spojených států. Používáme téměř výhradně tzv. First Fill sudy, tedy takové, v kterých předtím jedenkrát zrál bourbon. Sudy u nás před plněním kontrolujeme po senzorické stránce a opravujeme případné netěsnosti. Sud je naplněn sladovým destilátem ze sladu nakuřovaného rašelinou z vysokohorského naleziště u Hory Svatého Šebestiána o síle alk. 64 % obj. a objemu 190 l. Doba staření je stanovena na 8 let.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Jsou vyrobeny z evropského dubu a u nás speciálně upraveny pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 225 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Jsou vyrobeny z evropského dubu a u nás speciálně upraveny pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 225 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Jsou vyrobeny z evropského dubu a u nás speciálně upraveny pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 225 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Náš sud po červeném víně jsme získali v moravském vinařství. Tento je vyroben z amerického bílého dubu a u nás speciálně upraven pro ležení whisky. Technika nazvaná “STR” zahrnuje částečné odstranění původní vrstvy dřeva, ošetření teplem a vypálení (scraped/shaved, toasted, re-charred). Sud je naplněn sladovým destilátem z nenakuřovaného sladu o síle alk. 58 % obj. a objemu 225 l. Doba staření je stanovena na 4 roky.

Sud po bourbonu získáváme z prověřených bednářství nebo přímo od palíren ze Spojených států. Používáme téměř výhradně tzv. First Fill sudy, tedy takové, v kterých předtím jedenkrát zrál bourbon. Sudy u nás před plněním kontrolujeme po senzorické stránce a opravujeme případné netěsnosti. Sud je naplněn sladovým destilátem ze sladu nakuřovaného rašelinou z vysokohorského naleziště u Hory Svatého Šebestiána o síle alk. 64 % obj. a objemu 190 l. Doba staření je stanovena na 6 let.