Novinky a blog z naší komunitní palírny
Výpis článků

Bylinky, líh a destilace. Výroba ginu je po technické stránce poměrně jednoduchá. Ale je to i kouzlení s vůněmi a chutěmi bylin. A v jejich míchání se Jura Omelka z TŌSH Distillery jako milovník zeleného čaje vyžívá.
Existuje několik způsobů výroby ginu. A ty rozhodují o jeho kvalitě a ceně. Proto některé lahve stojí dvě stě padesát korun a jiné patnáct set.

Závěr roku 1973, v Těšeticích se chystá první úspěšná destilace československé whisky. Proslaví se pod značkou King Barley.
Tehdejšímu Československu vládne socialismus, prezidentem je Ludvík Svoboda a lidé chodí do kin na novou pohádku Tři oříšky pro Popelku.

Jakamarus je prvorepublikový poctivý bylinný likér, vyrábíme ho podle původní tajné receptury ze začátku 20. století.
Má jemnou, hořkosladkou a kořeněnou chuť. Obsahuje silný extrakt (více než 50 procent) z bylin a koření z celého světa. Tři čtvrtě roku zraje v dubových sudech.
Přidáváme odkaz na reportáž Česká televize z naší palírny v Těšeticích. Povídali si s námi o nejstarší české whisky King Barley i naší nenakouřené whisky Lafayette, o broušení a vypalování sudů či o našich řemeslných ginech.
Pohodlně se usaďte a přitom si projděte celou naši palírnu. Průvodce Vám díky velké reportáži Český rozhlas Olomouc (Děkujeme za návštěvu!) udělá přímo náš majitel TŌSH Distillery, Jiří Omelka.



